Filippo Ganna test positief op corona en verlaat trainingskamp

Na een zeer succesvolle Giro nu een domper voor de wereldkampioen tijdrijden.

filippo ganna

Met 4 etappezeges in de Giro en het met overmacht veroveren van de wereldtitel tijdrijden in eigen land was Filippo Ganna één van de grote mannen van het coronaseizoen dat vanaf 1 augustus startte. Voor de Italiaan is er echter meer dan de weg; hij is ook actief op de baan (in de achtervolging). Na de Giro bereidde hij zich voor op het EK baanwielrennen, maar een positieve coronatest gooit nu roet in het eten.

De Italiaanse wielerfederatie maakte de positieve coronatest van de INEOS-renner bekend. De test vond plaats op het trainingskamp dat de Italiaanse baanrenners hadden belegd in Lombardije. Ganna heeft dat trainingskamp inmiddels verlaten en is thuis in quarantaine gegaan. De test werd afgenomen nadat hij woensdag milde klachten had, waarna hij al zich al 'opsloot' in z'n hotelkamer.

De overige leden van de Italiaanse baanploeg werden na de positieve test van Ganna uiteraard ook getest en werden negatief bevonden. Het EK Baanwielrennen start - zonder Ganna - op woensdag 11 november in het Bulgaarse Plovdiv.

Nieuws
  • Cor Vos