Thomas De Gendt blokkeerde Lefevere op Twitter: 'Hoef geen vriendelijke woorden van hem'

Thomas De Gendt was te gast in de Sporza-podcast De Tribune. Daarin ging het onder andere over Patrick Lefevere, die hem blokkeerde op Twitter. De Gendt had wel lovende woorden over Primoz Roglic.

Thomas De Gendt blokkeerde Lefevere op Twitter: 'Hoef geen vriendelijke woorden van hem'
  • Afbeelding van Thomas De Gendt Thomas De Gendt

Lefevere ontdekte onlangs dat De Gendt hem geblokkeerd heeft op Twitter en deelde die vondst op datzelfde medium. De Gendt reed één jaar voor Lefevere, maar vertelt in z'n onlangs verschenen boek dat hij nooit echt een klik had met de grote baas van Deceuninck-Quickstep. In de podcast gaat De Gendt er op in. "Dat is al sinds 2014 of 2015, dus dat hij dat nu pas gezien heeft wil al veel zeggen", vertelt de renner van Lotto-Soudal. "Ik heb hem nooit gedeblokkeerd, maar ik denk niet dat ik zijn tweets mis. Het is wel met een reden geweest dat ik hem geblockt heb. Ik hoef hem niet te deblokkeren en hoef ook geen vriendelijke woorden van hem."

Primoz Roglic

"Ik zie hem vaak in het peloton", vertelt De Gendt wanneer het over Roglic gaat. "Hij praat wel eens met me, maar loopt vooral met zand te strooien. Hij zegt dikwijls dat hij slechte benen heeft en dat hij slecht is. Ondertussen komt hij drie of vier uur later als winnaar van de rit over de meet. Dan denk je: 'Jongen, je weet nog half niet hoe sterk je bent. Je zeurt vaak over slechte benen...' Hij is voor veel mensen nog een onbekend figuur qua karakter. Iedereen kent de persoon Roglic wel, maar nog niet veel mensen kennen de persoon achter de renner."

"Ik hoop dat hij aan z'n plafond zit", lacht De Gendt wanneer hij daar naar wordt gevraagd. "Hij zit nu al boven ons. Van mij mag hij blijven zoals hij is. Als hij dit niveau nog tot zijn 36e gaat houden, gaat hij in een korte tijd nog een mooi palmares opbouwen."

"Ik denk dat hij de Tour nog wel gaat winnen. De combinatie van tijdrijden, steile en lange klimmen is gewoon top bij hem. Hij behoort op alle terreinen tot de drie beste van de wereld."