Patrick Lefevere: 'Er zit nog veel vuur in mij, soms iets te veel...' 

De manager van Deceuninck-QuickStep nam met Sporza het afgelopen wielerseizoen door en was zoals altijd uitgesproken. Hij keek ook vooruit, want Patrick Lefevere is dan wel 65, maar hij is nog niet klaar om met pensioen te gaan...

patrick lefevere

Het was een dubbel seizoen voor Patrick Lefevere: met de zware blessures van Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel aan de ene kant, maar ook: Deceunick-QuickStep was opnieuw de meest succesvolle ploeg van het seizoen als het om zeges gaat. De manager mocht 39 keer een overwinningspremie uitdelen.

De zege die Lefevere het meeste deed, vond echter niet plaats in het truitje van zijn ploeg. "De wereldtitel van Alaphilippe ontroerde me. Het heeft toch iets magisch om de wereldkampioen in de ploeg te hebben. Ik vond de manier waarop ook mooi. Iedereen wist dat Julian daar zou gaan en hij deed het toch."

Een wereldkampioen in de ploeg hebben is mooi, maar een Tourwinnaar nog veel mooier. Lefevere ziet het met Remco Evenepoel uiteraard zitten, maar heilig is de Tour ook niet. "Als ik met het team nooit de Tour win, zal dat niet op m'n grafsteen staan. Maar ik zou het liefst nog een project voor 5 jaar aangaan met Remco en een ploeg rond hem bouwen waarmee we voor de winst kunnen gaan in de Tour."

Tegen die tijd zou Lefevere 70 zijn, maar dat is geen probleem volgens hem. "Ik denk nog absoluut niet aan stoppen. EWr zit nog veel vuur in mij. Af en toe moet ik dat vuur op Twitter wel wat aan banden leggen, haha. Maar het is dus zeker nog niet op. Ik heb er nog niet genoeg van, al zal ik ook niet alles oneindig rekken. Gelukkig ben ik goed omringd en hoef ik ook niet meer bij elke koers te zijn. Eigenlijk hoef ik maar twee dingen te doen: blijven ademen en voor geld zorgen."