Julian Alaphilippe keert terug naar Ronde van Vlaanderen, maar: 'Zou het liefst de Tour winnen'

De wereldkampioen kijkt vooruit naar komend seizoen (en blikt een beetje terug op het vorige).
julian alaphilippe

Na z'n dramatische val in de finale van de Ronde van Vlaanderen in de afgelopen editie is Julian Alaphilippe zeker nog niet klaar met Vlaanderens Mooiste. Hij gaat er ook in 2021 een doel van maken goed voor de dag te komen op de Vlaamse hellingen. "Ik kom zeker terug naar de Ronde. Wat betreft de vorige editie: ik geef niemand anders de schuld, maar kan mezelf ook niks kwalijk nemen", zegt de Fransman in een interview met Eurosport, doelend op het incident met de motor waarbij hij ten val kwam. "Ik wil graag een groot blok met alle klassiekers doen komend jaar, al heb ik het daar nog niet met de ploeg over gehad.

Toch staat De Hoogmis of een andere klassieker niet bovenaan het verlanglijstje van de QuickStep-renner. "Nu ik wereldkampioen ben, zou ik het liefst nog eens de Tour winnen. Er ligt in 2021 een mooi parkoers voor me, waarin ik met name in de eerste etappes winstkansen heb."

Alaphilippe tempert de verwachtingen na dit antwoord nog wel enigszins en nuanceert het een en ander. "Ik zeg niet dát ik de Tour ga winnen hè.. Ik gaf gewoon antwoord op de vraag welke wedstrijd ik het liefst nog eens zou winnen..."

Laatste nieuws