Ervaringsdeskundige Filippo Ganna zegt het nog maar eens: 'Onderschat coronavirus niet!' 

Na een zeer succesvolle Giro werd Filippo Ganna geveld door het coronavirus. Hard geveld. De Italiaan doet z'n verhaal.
filippo ganna

Twee weken geleden werd bekend dat Filippo Ganna positief testte op het coronavirus. De Italiaan was zich met de Italiaanse ploeg aan het voorbereiden op het EK baanwielrennen toen hij positief testte en ging in quarantaine met zijn vader, moeder en zus, die ook positief testten op het virus.

Inmiddels zijn we dus 14 dagen verder, maar test de wereldkampioen tijdrijden en viervoudig etappewinnaar in de afgelopen Giro nog steeds positief op het virus, zo vertelt hij aan de Italiaanse wielerwebsite Tuttobiciweb. De Italiaan voelt zich ondanks de nog immer positieve test nu wel weer wat beter, maar is ook behoorlijk ziek geweest.

"Ik heb drie dagen flinke koorts gehad en alle griepverschijnselen die daarbij horen; overal in het lijf pijn. Een week lang was ik ook al m'n smaak kwijt en rook ik niks. Ik probeerde mosterd te eten, maar proefde niks. En m'n reukvermogen testte ik door alcohol proberen te ruiken. Inmiddels proef ik de smaak van honing weer, maar als ik koffie drink smaakt het nog steeds naar niks."

Nu Ganna het virus aan den lijve heeft ondervonden, wil hij het iedereen op het hart drukken: "Onderschat het virus niet! Mensen die de impact ervan nog steeds ontkennen en nog steeds de regels niet respecteren, snappen het gewoon niet. Die mensen zouden het zelf eigenlijk eens zelf moeten ondervinden."

Het virus zet alles ook wel in perspectief voor de Italiaan. "Het jaar had sportief gezien niet succesvoller kunnen verlopen, maar voor de rest was het, net zoals voor iedereen in de wereld en in Italië een moeilijk jaar. M'n sportieve prestaties maken me trots, maar voor nu zou ik het liefst iedereen in m'n omgeving weer gezond zien. Sport is belangrijk, maar andere dingen zijn belangrijker."

  • Filippo Ganna

Laatste nieuws