Eerste WK Zwift in december, indrukwekkende Nederlandse delegatie (bij de vrouwen)

Wie gaat ervandoor met de virtuele regenboogtrui?
zwift

Tijdens de (eerste) lockdown reden de profs al enkele wedstrijden via Zwift (zo werd er een soort mini-Tour de France) verreden, maar nu is er ook een officieel door de UCI gecertificeerd WK, met een regenboogtrui voor de winnaar en al - wie als eerste over de streep komt, mag in de virtuele wielerwereld van Zwift een jaar lang zijn/haar avatar een regenboogtruitje aantrekken.

Het eerste WK Zwift wordt begin december verreden en bij zowel de heren als dames doen er de nodige profs mee. Zo hebben bij Nederland Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen wel oren naar nóg een regenboogtruitje, ook al is deze niet van textiel. Kirsten Wild completeert de Nederlandse ploeg - en ook zij verzamelde al de nodige regenboogtruien, maar dan op de baan. Concurrentie voor het Nederlandse trio zal onder meer komen van de Deense Annika Langvad, die dan weer een regenboogtrui in het mountainbiken pakte.

Bij de heren is er geen Nederlandse afvaardiging, maar er komen wel World Tour-renners en bekende namen aan de start. Zo onderbreekt Eli Iserbyt zijn crossagenda om eens lekker schoon onder een dak te fietsen en zijn ook Victor Campenaerts, Daryl Impey, Ryan Gibbons, Jack Haig, Rigoberto Uran en Alberto Bettiol van de partij.

De renners en rensters zullen een koers van 50 kilometer door Watopia, de door Zwift gecreëerde wielerwereld, rijden. De aankomst is op de KOM, de allereerste berg die werd 'gebouwd' in Zwift. Het is een helling van bijna een kilometer lang die vooral in het begin steil is. Hier bekijk je de complete deelnemerslijst.

Laatste nieuws