Jai Hindley blikt terug: 'Ik denk dat we niets verkeerd hebben gedaan in de Giro' 

De Australische revelatie van de Giro blikt terug op die ronde. Hij steunt ook achteraf de beslissingen van de ploegleiding in de Giro, die er volgens sommigen voor zorgden dat de ploeg (Wilco Kelderman) het roze ontglipte.

jai hindley

Het was een heet hangijzer de laatste week van de Giro, en dan met name in de etappe over de Stelvio naar Laghi di Cancano: had de ploegleiding van Sunweb Jai Hindley moeten laten wachten op de op dat moment virtuele rozetruidrager Wilco Kelderman, die werd gelost door een ontketende Rohan Dennis van Team INEOS?

De vraag hield de gemoederen die dag en de dagen erna flink bezig; veel met name Nederlandse wielervolgers vonden dat de ploegleiding een fout maakte. De jonge Australische klimmer is het daar niet mee eens, zegt hij tegen de Italiaanse wielersite Tuttobiciweb. "Ik denk dat we niets verkeerd hebben gedaan daar. Ik las op Twitter dat veel mensen daar anders over dachten en ik snap dat twee mensen op het podium, maar dan niet op het hoogste trapje, vragen oproepen. Maar de ploegleiding nam gezien het krachtenveld op dat moment de juiste beslissing."

Buiten de tactische beslommeringen beleefde Hindley de ronde van z'n - nog jonge - leven. Het 24-jarige rondetalent brak definitief door. "Dat was altijd een droom voor mij, van kinds af aan. Om in de Giro voor de eindzege te strijden was een ongelofelijke ervaring. Ik zat drie weken lang in een achtbaan. Het einde was een beetje bitterzoet, maar ik kom zeker terug!"