Movistar bevestigt komst Miguel Ángel López

Movistar bevestigt dat Miguel Ángel López de ploeg vanaf komend jaar komt versterken. Superman, zoals zijn bijnaam luidt, komt over van Astana.
Movistar bevestigt komst Miguel Ángel López

De 26-jarige López is één van de beste klimmer van het peloton. In 2018 werd hij al eens derde in zowel de Giro als de Vuelta. Dit jaar werd hij zesde in de Tour de France en hij won bovendien de 17e etappe met finish op de Col de la Loze. In 2016 was hij ook al eens de beste in de Ronde van Zwitserland en Milaan-Turijn.

"Ik ben echt blij dat ik deel ga uitmaken van één van de belangrijkste teams in de wielersport", verklaart López op de site van zijn toekomstige werkgever. "Ik zal, zoals ik altijd doe, proberen Movistar en de mensen uit Colombia zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Movistar is altijd een belangrijk team geweest voor de Colombiaanse fans en cruciaal geweest voor de ontwikkeling van de sport in Latijns Amerika. Ik kijk er naar uit om me bij ze aan te sluiten volgend jaar."

Teammanager Eusebio Unzué is, niet geheel verrassend, in zijn nopjes met de komst van López. "Hij is een erg belangrijke toevoeging aan ons team. Met hem erbij halen we niet alleen een ervaren renner met goede uitslagen in huis, maar zijn aanvallende manier van rijden past ook bij ons. Hij weet wat er moet gebeuren om het podium in een grote ronde te halen en rondes van een week te winnen. Zijn komst versterkt ons potentieel in de grote rondes volgend jaar."

  • Miguel Ángel López

Laatste nieuws