HomeCyclocrossWout van Aert derde bij rentree in het veld: 'Even wennen, maar...

Wout van Aert derde bij rentree in het veld: ‘Even wennen, maar haal hier veel positieve dingen uit’

De dag van de terugkeer van Wout van Aert in het veld. Zo beleefde de Belg van Jumbo-Visma z'n eerste cross van het seizoen.

Hij temperde de verwachtingen vooraf, maar Wout van Aert werd in Kortrijk derde bij z'n rentree in het veld. Een prima prestatie in de tweede manche van de X2O Badkamer Trofee, die werd gewonnen door Eli Iserbyt. De kleine Belg profiteerde van een foutje van Van Aert op 'de schuine kant' en reed vervolgens verder weg bij Van Aert. Ook Lars van der Haar wist voor de Jumbo-Visma-renner te blijven.

Van Aert was zelf na afloop ook tevreden met z'n rentree in het veld, al was het uiteraard ook zwaar. “Poeh, ik heb wel afgezien. Een beetje tegen m'n natuur in heb ik me in het eerste deel een beetje gedeisd gehouden om me niet te vergalopperen. Dat bleek achteraf verstandig, want in de laatste twee rondes werd het lastig. Toen ik een beetje op m'n limiet zat, begon ik wat foutjes te maken. Dat moet nog verbeteren. Maar het optrekken ging al goed. Ik kan hier veel positieve dingen uithalen, maar Eli was wel net even iets beter.”

Net als het grootste deel van het deelnemersveld in Kortrijk reisde Wout van Aert direct na de cross in Kortrijk door naar het Tsjechische Tabor, waar zondag een wereldbekermanche op het programma staat. “Dat parkoers moet mij nog iets beter liggen. Ik hoop dat ik daar direct al de vruchten kan plukken van vandaag”, besluit Van Aert.

Eerder op de dag won Lucinda Brand de cross bij de vrouwen. Ze was in een sprintje Denise Betsema (tweede) en Yara Kastelijn (derde) achter zich. Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado werd vierde. De eerste 7 vrouwen in Kortrijk hadden een Nederlands vlaggetje achter hun naam staan; Sanne Cant was op een achtste plek de eerste niet-Nederlandse.

De top 10 bij de mannen in Kortrijk

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Meer zoals dit

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...