Wout van Aert blikt terug op eerste weekend in het veld: 'Het was echt knokken' 

De eerste van De Grote Twee is terug in het veld en dit vond Wout van Aert zelf van zijn rentree.
wout van aert

Met tweede derde plekken verliep de het crossdebuut van Wout van Aert afgelopen weekend in Kortrijk en Tabor qua resultaat gezien prima, en de Belg hield er ook een goed gevoel aan over. "Ik ben tevreden en neem veel positieve dingen mee. Het was zeker niet slecht. Maar als ik wil winnen, moet er nog wel wat bij", was hij realistisch tegen HLN.

Met name gisteren in Tabor had Van Aert het zwaar. "Ik moest achtervolgen in het begin en zat er vrij snel bij, maar daarna heb ik eigenlijk de hele tijd op m'n limiet gezeten; ik kon niet op mijn effen komen. Het was echt knokken; koersen op karakter. In de laatste fase kwam er dan nog een beetje volharding en inhoud bij me boven zodat ik toch nog naar het podium kon rijden."

Van Aert komt aanstaande zondag weer in actie tijden de Super Prestige in Boom. Daarna neemt hij weer een trainingsbreak, waarna het de bedoeling is dat hij top gaat zijn in het veld. Hier vind je z'n hele (voorlopige) programma - en dat van Van der Poel, én waar ze tegen elkaar rijden...

  • Wout van Aert

Laatste nieuws