'Fabio Aru op weg naar Qhubeka ASSOS'

Fabio Aru lijkt voor volgend jaar verzekerd te zijn van een werkgever. Volgens Tuttobiciweb is de Italiaan op weg naar Qhubeka ASSOS, de ploeg nu nog als NTT Pro Cycling door het leven gaat.
'Fabio Aru op weg naar Qhubeka ASSOS'

Volgens de Italiaanse website is de link tussen Aru en de ploeg van Douglas Ryder gelegd via kledingmerk ASSOS. ASSOS wordt volgend jaar immers naamsponsor en de Zwitsers hebben blijkbaar een zwak voor de Italiaan. Bij Qhubeka ASSOS zou Aru z'n landgenoten Giacomo Nizzolo en Domenico Pozzovivo tegenkomen. Ook Luca Paolini heeft een link met de ploeg. Paolini is na zijn carrière voor ASSOS gaan werken en zou ook aan de slag gaan bij het team.

Hij coacht momenteel jongere renners in Italië en hoopt Aru weer naar zijn oude niveau te coachen. In 2015 won Aru immers de Vuelta, nadat hij dat jaar ook al tweede werd in de Giro. In 2017 werd hij Italiaans kampioen en won hij de vijfde Touretappe met finish op de Planche des Belles Filles. Sindsdien wist de Sardijn niet meer te winnen. Eerder gaf Aru al aan dat hij eind deze maand duidelijkheid wil geven over zijn toekomst. Vini Zabù en Circus-Wanty Gobert werden ook al als mogelijke nieuwe werkgevers genoemd.

  • NTT Pro Cycling
  • Fabio Aru

Laatste nieuws