Verrassende rentree in de cross: Fabio Aru 

Prachtig om te zien!

fabio aru
  • Afbeelding van Fabio Aru Fabio Aru

Afgelopen weekend reed Fabio Aru zijn eerste wedstrijd in dienst van zijn nieuwe werkgever Qhubeka ASSOS en dat deed hij in... de modder. De Sardijn ging terug naar zijn roots als veldrijder en deed mee aan een cross in het Italiaanse Cremona. In een shirt* van Qhubeka ASSOS werd hij vijfde - naar verluidt is het shirt dat je op de foto's van de Instagram-post ziet niet het shirt dat Qhubeka ASSOS komend seizoen gaat dragen in de koers.

Aru kampte de afgelopen jaren met veel blessures en ziektes. Voor hij zich volledig op een wegcarrière stortte was hij als junior en belofte veelvuldig actief op de crosser. Oude liefde roest niet, want Aru was na z'n debuut voor Qhubeka ASSOS behoorlijk enthousiast in de bijgaande tekst op z'n Instagram-account.

"De eerste race voor m'n nieuwe team. Ik voel me beter in de modder! Maar belangrijker nog is dat ik plezier heb als een kind dat aan z'n eerste race meedoet. Dit is sport, dit is passie!" Mooi als een renner weer z'n hart volgt en plezier heeft. Dan komen ook de prestaties. Voorspelling Wieler Revue: de Italiaan gaan we terugzien bij de eersten in de Giro.

Aru rept al over modder en in de fotoserie (navigeer naar links en rechts om ze allemaal te zien) kun je inderdaad goed zien dat het een modderbende was - en dat Aru in z'n element is.

Cyclocross
  • Cor Vos