Lefevere wil Almeida niet laten gaan en is boos op UAE: 'Ze verdienen een straf'

Patrick Lefevere is niet van zins om João Almeida te laten vertrekken naar een andere ploeg. Het nieuws dat UAE Team Emirates hengelt naar de diensten zet kwaad bloed bij de ploegbaas van Deceuninck-Quickstep.

Lefevere wil Almeida niet laten en is boos op UAE: 'Ze verdienen een straf'
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van João Almeida João Almeida

Almeida reed een goede Giro waarin hij, na 15 dagen in het roze te hebben gereden, uiteindelijk vierde werd. Volgens de manager van Almeida heeft UAE Team Emirates interesse in hem, ondanks dat hij nog onder contract ligt bij Deceuninck-Quick Step en juist dat laatste is tegen het zere been, vertelt Lefevere aan Cyclingnews.

"Ten eerste moet ik deze bullshit lezen, maar hij heeft een contract en reken maar dat ik hem niet laat gaan", foetert Lefevere. "Ik heb met z'n manager gesproken en hij wilde niet praten over volgend jaar of de toekomst. Hij wilde niets en een paar maanden later zeggen ze dat UAE hem wil."

"Zij verdienen een straf, want je kunt niet praten met renners die onder contract staan. Als je als renner een contract tekent voor 2022, dan is dat oneerlijk. Hoe kun je nog presteren als je weet dat je de ploeg gaat verlaten? Hij blijft, hoe dan ook. Maar als ze me twee miljoen betalen kunnen we praten."

Nieuws
  • Cor Vos