Dit is de nieuwe fiets van Team DSM

Team Sunweb wordt volgend jaar Team DSM, maar dat is niet het enige dat verandert. De fietsen van Cervélo worden ingeruild voor het Zwitserse Scott.

Dit is de nieuwe fiets van Team DSM
  • Team DSM Team DSM

Klein stukje geschiedenis over Scott. Het bedrijf is van oorsprong Amerikaans (vroeger stond er ook Scott USA op de fietsen), maar is al enige tijd in Zwitserse handen. Naast fietsen maken ze ook onder meer wintersportartikelen. Scott gaat al een tijdje mee in de wielersport. Denk bijvoorbeeld aan het ligstuurtje waarmee Greg Lemond de Tour van 1989 won. Deze was van Scott. De afgelopen jaren is Scott natuurlijk vooral bekend als fietsenleverancier (en co-sponsor) van Mitchelton-Scott.

Team DSM toonde in een filmpje haar nieuwe fiets: de Addict. Dit is de allround klimfiets van de Amerikanen. De fiets is afgemonteerd met Shimano Dura Ace (de huidige 11-speed groep). De wielen zijn tevens van Shimano, het stuur is van Syncros (het onderdelenmerk van Scott), de banden komen van het Italiaanse Vittoria en de fietscomputer is een Wahoo ELEMNT Roam.

Naast de Addict kunnen de renners en rensters hoogstwaarschijnlijk ook beschikken over de aerodynamische Foil, alleen zijn daar (nog) geen beelden van.

Het stuur + ELEMNT Roam fietscomputer.
De auto voor volgend jaar: Volvo.
Materiaal
  • YouTube Team DSM