Drie Nederlandse talenten voegen zich bij opleidingsploeg Team dsm-firmenich PostNL: 'Ben altijd fan geweest van Tom Dumoulin'

Jurgen Zomermaand, Ko Molenaar en Christiaan van Rees rijden vanaf volgend seizoen voor de opleidingsploeg van Team dsm-firmenich PostNL. 

Zomermaand

Waar Team Visma | Lease a Bike in 2025 nog slechts één Nederlander heeft in het talententeam (Sjors Lugthart), geeft Team dsm-firmenich PostNL meer Nederlanders de kans. Voor 2025 zijn er twee Nederlandse junioren binnengehaald, en één renner die al bij de beloften reed.

Toekomstige klassementsrenner Zomermaand

Een van hen is de Fries Jurgen Zomermaand, die begin dit jaar in het nieuws kwam door top tien te rijden op Strava op de beruchte trainingsklim Coll de Rates. Kortom, daar zijn serieuze wattages voor nodig. Zomermaand liet zich dit jaar zien door onder meer achtste te worden op het WK voor junioren.

Zomermaand: "Toen ik begon met wielrennen was ik groot fan van Tom Dumoulin en sindsdien heb ik er altijd van gedroomd om ooit voor Team dsm-firmenich PostNL te rijden. Ik zie mezelf als een renner die goed bergop kan rijden en daarnaast houd ik ook erg van tijdrijden, dus ik droom ervan ooit klassementsrenner te worden."

Naast Zomermaand komt ook Ko Molenaar, momenteel Nederlands kampioen bij de junioren, volgend jaar uit voor de opleidingsploeg van Team dsm-firmenich PostNL. Hij werd vorig jaar nog derde in de GP Ruëbliland. Tussen renners die volgend jaar al naar de WorldTour gaan, zoals Léo Bisiaux en Matthew Brennan.

Clubrenner

"Ik weet nog niet precies wat voor renner ik ben", aldus Molenaar. "Ik denk dat de klassiekers en heuvelachtige koersen goed bij me passen, maar de komende jaren wil ik samen met het team uitvinden wat mijn specialiteiten zijn. Het doel is natuurlijk altijd om koersen te winnen."

Tot slot is ook Christiaan van Rees vastgelegd. Hij was afgelopen jaar al belofte en komt over van een clubteam: Dutch Food Valley Cycling Team. Hij heeft zich afgelopen seizoen vooral op nationaal niveau bewezen. "Ik zie mezelf als een sprinter, maar koersen op kasseien of in moeilijke omstandigheden ligt me ook goed als het niet té heuvelachtig is."

Nieuws
  • Cor Vos