Mathieu van der Poel klaar voor de cross: 'Verwacht geen wonderen, maar deed al veel intervaltraining'

De wereldkampioen kijkt vooruit naar z'n rentree in het veld.

mathieu van der poel

Nog maar even en dan is het zover: de rentree van Mathieu van der Poel in het veld. Hij staat komend weekend maar liefst twee keer aan de start. Zaterdag begint hij met de X2O Badkamer Trofee-cross in Antwerpen, om een dag later ook in de Super Prestige-cross van Gavere op te stappen.

De wereldkampioen kijkt uit naar de wedstrijden en wil meedoen voor de zege, zo vertelt hij aan Sporza. "Ik heb al mijn doelen al bereikt in de cross, maar dat wil niet zeggen dat ik niet enthousiast ben om eraan te beginnen. Ik hoop zeker meteen mee te doen vooraan; als dat niet lukt, zal ik teleurgesteld zijn."

Hoewel Van der Poel nog maar drie á vier keer op z'n crossfiets zat, heeft hij er ook alle vertrouwen in goed voor de dag te komen. "Je mag geen wonderen verwachten, maar de conditie is goed. Het zal sowieso geen afgang worden. Ik ben beter voorbereid dan bij m'n rentree vorig seizoen. Hoewel ik dus niet veel op de crossfiets zat, heb ik wel veel intervaltrainingen gedaan."

De renner van Alpecin-Fenix had het uiteraard ook nog even over die andere grote matador uit het veldrijden, Wout van Aert. "Hij zei zelf dat hij wat teleurgesteld was, maar ik vind dat Wout het heel deftig heeft gedaan. Veldrijden is heel specifiek en dus snap ik dat hij niet meteen won. Met een rechtstreeks duels tussen ons ben ik nog niet echt bezig." De twee staan op 20 december in Namen voor het eerst samen aan de start.

MVDP zat misschien nog niet veel op de crossfiets, maar hij is het nog niet verleerd..

Cyclocross
  • Cor Vos