Lichte Mathieu van der Poel wint direct bij rentree in het veld: 'Ben 3 kilo lichter dan bij de Ronde van Vlaanderen'

De wereldkampioen stelt direct orde op zaken en wint de Scheldecross in Antwerpen.
mathieu van der poel

De rentree van Mathieu van der Poel is een succes geworden. De wereldkampioen won direct zijn eerste de beste cross na pas drie keer getraind te hebben op z'n crossfiets. In de X2O Badkamers Trofee-cross in Antwerpen schoot Van der Poel uit de startblokken en nam hij direct een voorsprong op de concurrentie.

Hij leek de hele cross in z'n eentje te gaan rijden, maar na een foutje in het zand kwam Eli Iserbyt terug. De twee reden een tijdje samen, maar in de slotfase reed Van der Poel weer weg bij de kleine Belg. Op de streep had hij uiteindelijk een voorsprong van 5 seconden - ook omdat MVDP er de tijd voor nam om met een zegegebaar over de streep te komen.

Van der Poel was uiteraard tevreden na afloop, zei hij tegen de camera's van Sporza.. "Het ging eigenlijk beter dan verwacht. Ik voelde me vrij goed. Na dat foutje in het zand, waar ik met m'n wiel bleef hangen in het zand, brak de veer wat. Ik heb daarna de zandstrook nooit meer écht goed doorgereden. Maar ik zat, ook in het wiel van Iserbyt, nooit op m'n max. Dit parkoers lag me natuurlijk ook erg goed, dus wie weet is het morgen anders."

Het was de Sporza-verslaggever opgevallen dat Van der Poel erg scherp stond en daarom vroeg hij hem naar zijn koersgewicht. En inderdaad, Van der Poel is een stuk lichter dan in oktober, tijdens bijvoorbeeld De Ronde van Vlaanderen. "Ik ben 3 kilo lichter dan toen. Dat is een beetje half bewust zo gegaan. Bij de klassiekers ben ik altijd wel wat zwaarder; daar heb je in een wedstrijd van meer dan zes uur toch een beetje overschot nodig. De trainingen voor de cross zijn heel intensief en dan val je eigenlijk vanzelf wel wat af."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws