Van der Poel moet Pidcock voor laten gaan na foutje in de modder van Gavere: 'Pidcock was gewoon beter'

Na de overwinning van gisteren is er nu een tweede plek voor Mathieu van der Poel.

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De moddercross van Gavere (Super Prestige) leverde prachtige beelden op, maar ook één minder prachtig beeld: iets na halfweg koers maakt Mathieu van der Poel een slippertje op het gladde parkoers (zie onder de tekst van het artikel voor de video) en slaat Tom Pidcock een gat.

Het verschil is direct gemaakt; de Brit houdt de voorsprong vast en Van der Poel wordt een dag na z'n winst in Antwerpen (X2O Badkamers Trofee) nu tweede.Tot het foutje van Van der Poel waren hij en Pidcock aan elkaar gewaagd - in eerste instantie zat Toon Aerts ook nog bij het tweetal.

De wereldkampioen toonde zich een sportief 'verliezer'. "Pidcock was heel erg sterk vandaag. Wat hij liet zien was vrij indrukwekkend. Pidcock was gewoon beter vandaag. Gisteren zat ik eigenlijk nooit op de limiet en nu zat ik in zijn wiel toch steeds wel op de limiet. Ik kan niet altijd alles winnen."

Het foutje in de modder zorgde voor de forcing, zag ook Van der Poel. "Het loopstukje dat ervoor zat, deed hij me echt pijn. Daardoor maak ik dat foutje. Ik merkte dat ik nog niet helemaal hersteld was van gisteren. Maar ik hou al met al een heel goed gevoel over aan m'n eerste crossweekend."

Cyclocross
  • Cor Vos