'Ronde van Polen overweegt finish in Katowice, ondanks indicent Groenewegen-Jakobsen'

Katowice, waar Fabio Jakobsen dit jaar zwaar ten van kwam, wordt volgend jaar weer wordt opgenomen in de Ronde van Polen. De organisatie zou qua parkoers verschillende scenario's in overweging nemen.
'Ronde van Polen overweegt finish in Katowice, ondanks indicent Groenewegen-Jakobsen'

Het ging verschrikkelijk mis, toen Dylan Groenewegen in de eerste etappe van de Ronde van Polen dit jaar in aanraking kwam met Fabio Jakobsen. De toenmalig Nederlands kampioen vloog de hekken in en raakte zwaargewond. De gevaarlijke aankomst in Katowice kan uit het parkoers worden gehaald. De organisatie en lokale overheden zijn in overleg over verschillende scenario's waarbij de sprintsnelheden lager komen te liggen.

Koersdirecteur Czesław Lang vertelt aan Cyclingnews dat Katowice volgend jaar weer aangedaan wordt, maar dat het te vroeg is om in details te treden. "De UCI heeft een beslissing gemaakt, het was de fout van de renner", legt hij de schuld bij Groenewegen. "We overwegen verschillende scenario's en zijn in gesprek met lokale overheden."

Het persbureau van Katowice vertelt aan Cyclingnews dat er inderdaad nog geen informatie is over de aankomsten: "Op dit moment zijn er voorbereidende gesprekken over het parkoers en worden verschillende varianten overwogen. We hebben nog geen gedetailleerde informatie over de locatie van de finishlijn", klinkt het bij de gemeente.

Laatste nieuws