Talentvolle broertje van Egan Bernal komt naar Europa: 'Sterke sprinter'

Zien we over een paar jaar nog een Bernal aan de top van het wielrennen? Ronald, het 15-jarige broertje van Egan, gaat de oversteek naar Europa maken. Gianni Savio zal hem onder zijn hoede nemen.

Talentvolle broertje van Egan Bernal komt naar Europa: 'Sterke sprinter'
  • Afbeelding van Egan Bernal Egan Bernal

De nog piepjonge Bernal gaat nog niet voor een ploeg rijden, maar krijgt met Savio wel een begeleider die bekend is bij de familie. De Italiaanse ploegleider van Androni gaf enkele jaren terug Egan Bernal een contract. Hoe dat afliep is bekend. Egan verkaste naar Team Sky (tegenwoordig INEOS Grenadiers) en won vorig jaar de Tour de France. Zijn broertje lijkt nu in zijn voetsporen te treden.

"Egan heeft besloten dat zijn broer Ronald naar Italië zal komen om onder onze leiding te racen", legt Savio uit aan Tuttobiciweb. "Ronald wordt beschouwd als een echt talent en Egan zelf zegt dat hij erg sterk is."

Toch is de kans dat Ronald ook een klassementsrenner is klein, als we Savio mogen geloven. "In tegenstelling tot Egan is zijn broer sterker in sprinters. In een kleine groep kan hij van iedereen winnen. Ik kijk er naar uit om hem bij ons te hebben en hem voorzichtig te laten groeien, net als bij Egan."

Nieuws
  • Cor Vos