Michel Wuyts: 'Pidcock wordt concurrent voor Evenepoel om de Tour te winnen' 

Wuyts begint zich al een beetje zorgen te maken na het sterke optreden van Pidcock afgelopen zondag...
tom pidcock

Tom Pidcock plaatste zich met zijn crosszege in Gavere nadrukkelijk in de spotlights. Michel Wuyts was ook onder de indruk, zo liet hij weten op de website van Sporza. Hij ziet in de jonge Brit (21) een uitdager voor Remco Evenepoel in het rondewerk. Pidcock verkast vanaf maart naar INEOS en won afgelopen seizoen de baby-Giro.

"Volgens mij wordt hij de grote concurrent van Evenepoel om de Tour te winnen. Het zou de normale gang van zaken zijn als hij evolueert naar een niveau dat dat van Evenepoel benadert. Maar die staat op dit moment wel veel verder hoor. Evenepoel is al een jaar prof; hij sloeg de beloftencategorie over. Pidcock moet nog prof worden..."

Wuyts denkt dat Pidcock veel profijt zal hebben van zijn eigenzinnigheid. "Dat is het karakter dat een ware kampioen moet hebben. Hij timmert aan zijn eigen weg. Als Pidcock iets in zijn hoofd heeft, dan doet hij dat. Wat hij in de baby-Giro deed was heel straf. Hij kan de bergen over, kan tijdrijden. Bovendien daalt hij beter dan Evenepoel. Dat moet je niet onderschatten. Dooe het mountainbiken en crossen heeft hij die voorsprong. Evenepoel zit denk ik qua fysiek talent hoger, maar Pidcock heeft van alle jongeren wel de meest uitgesproken verbetenheid."

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws