Mathieu van der Poel wint na fantastische driestrijd op de citadel van Namen

Cross zoals cross bedoeld is; wat zijn we gezegend met deze drie toppers in het veld!
mathieu van der poel

Het bleek al snel dat alleen Michael Vantourenhout de drie grote tenoren Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock kon volgen op en rond de citadel van Namen - mede door snelle pech bij Eli Iserbyt. Een lekke band bij de Belg zorgde er echter voor dat hij even moest afhaken om de strijd om het podium bij de Wereldbekerwedstrijd in de Waalse stad.

Vanthourenhout kwam knap weer terug, maar toch was van een leidend viertal niet echt sprake; Tom Pidcock reed steeds net een paar seconden voor de anderen. Na iets minder dan een uur klimmen, dalen, glijden en glibberen over het prachtige parkoers in Namen kwamen Van Aert en Van der Poel 'eindelijk' bij de Brit en ontstond er met met nig twee ronden te rijden een fantastisch gevecht.

MVDP sloeg een gaatje van zo'n vijf seconden op Van Aert, Het bleef spannend, maar hij gaf de voorsprong niet meer weg. Na afloop was hij helemaa stuk en zat uit te hijgen naast de tent. Wout van Aert werd op 3 seconden tweed; Pidcock op 11 seconden derde. Belangrijkste conclusie: de cross is mooi!

Laatste nieuws