Reacties Van der Poel en Van Aert na de cross in Namen: 'We gaan nog veel mooie wedstrijden zien de komende tijd' 

Niet alleen op de fiets goed; ook allebei altijd in staat tot een prima analyse na de koers - en wat voor koers was het!
mathieu van der poel

Wout van Aert mocht als eerste zijn zegje doen bij de microfoon van Renaat Schotte. De Belg baalde een beetje van zichzelf. "Ik was de domste vandaag omdat ik Mathieu terug in koers bracht door 'm terug naar Pidcock te rijden. Ik weet dat hij soms durft te doen alsof hij niet meer zo goed is. Daarna stuitte ik op de klasse van Mathieu, die in de laatste ronde écht ver over z'n limiet kan gaan."

De Jumbo-Visma-renner vervolgde z'n verhaal. "Ik had alleen Mathieu dat gat moeten laten dichtrijden; dat was het minste wat ik had kunnen doen. Maar daar miste ik nog wat vertrouwen voor. Hopelijk doe ik dat vandaag op, want het ging voor de rest wel heel goed. Ik ben echt beter dan in de vorige crossen. Ik denk dat we nog veel mooie wedstrijden gaan zien de komende tijd."

Winnaar Van der Poel zei dat het geen tactiek was van hem om Wout van Aert te dwingen om het gat op Pidcock te dichten. "Ik was goed vertrokken, maar toen schoot ik uit m'n pedaal. Daarna heb ik bijna het hele uur op m'n limiet gezeten. Ik heb nooit het gevoel gehad overschot te hebben. Dus het was geen tactiek om Van Aert het gat te laten dichten. Ik kreeg het op m'n eentje niet dicht."

Zoals ieder jaar was het volgens Van der Poel weer een zware cross in Namen. "Ik heb veel risico's genomen en ben een paar keer bijna gevallen. Dat moest ook wel. Wij drieën zijn op dit moment de sterkste coureurs, maar ik weet niet of dat zo zal blijven tot en met het WK. Dat is ook een heel ander parkoers", wilde MVDP nog niet te ver vooruitkijken.

Laatste nieuws