Filippo Ganna: 'Alleen Tokio telt in 2021' 

De wereldkampioen tijdrijden over z'n plannen voor 2021.

filippo ganna
  • Filippo Ganna Filippo Ganna

2020 was sportief gezien een topjaar voor Filippo Ganna (al kreeg hij aan het einde te maken met het coronavirus en werd hij daar flink ziek van). De Italiaan werd in eigen land wereldkampioen tijdrijden en won vier etappes in de Giro, waarbij de media en anderen na de winst in een bergrit al meteen een klassementsrenner van de 1 meter 95 lange reus maakten.

Daar wil Ganna (voorlopig) niks van weten. In 2021 richt hij zich volledig op de Olympische Spelen in Tokio, zo zegt hij in een interview op de Italiaanse wielersite Tuttobiciweb. "Het wordt een vol en intens jaar. Maar voor mij tellen alleen de Olympische Spelen, als e doorgaan natuurlijk. Ik denk dat ik mij er op voor zal bereiden zoals ik me dit jaar op het WK tijdrijden heb voorbereid, met een hoogtestage. Ook zal ik in het voorjaar de Giro weer rijden."

Ganna komt in Tokio zowel op de baan als op de weg in actie. "Ik heb de baan en de weg altijd gecombineerd. Het laatste jaar op de weg is zeer succesvol voor me geweest, maar op de baan boek ik al langer successen. We moeten het allemaal zorgvuldig plannen. Ik ben ook nog wel geïnteresseerd in het werelduurrecord. Maar dat kan wachten, Tokio niet."