Cross Essen ook prooi voor Mathieu van der Poel: 'Maar Namen heeft er echt wel ingehakt'

En dat is drie! Na Antwerpen en Namen was Mathieu van der Poel ook in de cross van Essen de sterkste.
mathieu van der poel

Na de veldslag tussen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock in Namen was het de vraag hoe de heren gerecupereerd waren. Bij Wout van Aert blijft dat gissen, want die zat waarschijnlijk lekker op de bank met de benen omhoog naar zijn concullega's te kijken; hij was er niet bij de Ethias Cross in Essen (geen klassementscross) op een evenemententerrein met de schritterende naam Robotland.

Hij zag hoe Mathieu van der Poel het in het begin 'rustig aan' deed en even de kat uit de boom keek. Pas in ronde 5 kwam hij écht op stoom en reed weg bij de concurrentie. Van een duel met Pidcock was geen sprake; de Brit werd derde. Quinten Hermans reed naar een tweede plek op 10 seconden van Van der Poel, die in de laatste rondes niet meer voluit hoefde te gaan.

De wereldkampioen reed enigszins op reserve, zo zei hij na afloop. "Ik heb geprobeerd zo zuinig mogelijk de overwinning te nemen, want het is een drukke periode. En ook Namen van afgelopen zondag heeft er echt wel ingehakt. Dat zag je ook bij Pidcock. In het begin lag het tempo heel hoog en maakte ik veel fouten. Na de druk in m'n banden iets verlaagd te hebben ging het beter. Van 1.4 bar naar 1.3 bar. Dat klinkt als een klein verschil, maar dat merk je echt hoor. Na de lastige crossen in Namen en Gavere was dit wel even welkom", besloot Van der Poel.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws