Plugge pleit voor drastische reorganisatie wielersport: 'Minder wedstrijden, meer sterren'

Als het aan Richard Plugge ligt, wordt de wielersport op een andere manier georganiseerd. De manager van Jumbo-Visma pleit voor een kalender met minder koersdagen: "Dan komen de echte sterren bovendrijven", zegt hij.
Plugge pleit voor drastische reorganisatie wielersport: 'Minder wedstrijden, meer sterren'

Plugge vertelt in het Financieele Dagblad dat Jumbo-Visma financieel goed door de coronacrisis komt en dat de wielersport een bepaald voordeel heeft. "Anders dan bij veel andere sporten zijn wij niet afhankelijk van het aantal toeschouwers", legt hij uit. "Niemand hoeft te betalen om langs het parcours te staan. Wij krijgen onze inkomsten van sponsors en uit het startgeld. Aangezien daar niets is veranderd, hoefden wij weinig aanpassingen door te voeren. Zo werd wat normaal gesproken een nadeel is van de wielersport dit jaar een voordeel."

Hij vertelt voorts dat ze bij Jumbo-Visma het geluk hebben dat beide hoofdsponsoren trouw en betrokken zijn, maar volgens hem is dat geen reden om alles te laten zoals het nu is. "Het wordt tijd voor een reorganisatie, bijvoorbeeld door het aantal wedstrijddagen te beperken van 180 nu naar 120 in de toekomst", klinkt het. "Als er te veel koersen zijn, moeten de toppers kiezen welke wedstrijden zij wel en welke ze niet rijden."

"Dat betekent dat ze niet altijd tegen elkaar strijden en dat het voor het publiek moeilijk wordt te bepalen wie de beste is. Als er minder wedstrijden op het programma staan, komen de echte sterren bovendrijven en kunnen de fans makkelijker hun favoriet kiezen. Dat verhoogt de aantrekkelijkheid van de wielersport, zowel voor het publiek als voor de sponsors en de televisiezenders."

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws