Richard Plugge: 'Misschien is Van Aert wel gevallen doordat hij net zo goed op z’n fiets zit'

Richard Plugge over de onfortuinlijke val en daarmee het einde van het seizoen van Wout van Aert. 

Plugge

Dat de opgave in de Vuelta a España van Wout van Aert hard is aangekomen bij Team Visma | Lease a Bike staat buiten kijf. Daarbovenop kwam ook nog het nieuws dat zijn seizoen erop zit. Manager Richard Plugge vertelde in gesprek met VTM over de situatie van de kopman.

"Het is heel verdrietig wat Wout is overkomen", aldus de Leidenaar. "Hij was echt op topniveau, met drie ritzeges en een groene trui die zo goed als binnen was. En dan gebeurt dit..."

Plugge vertelt dat het fysiek redelijk gaat met Van Aert, maar mentaal is dat anders. "Hij baalt natuurlijk enorm. Wij zijn er voor hem en hebben er vertrouwen in dat hij ook hier wel weer doorheen komt. Hoe snel zijn behandeling zal gaan, weet ik niet. We moeten de eerste dagen afwachten. We spelen het safe en willen zeker zijn dat alles de goede kant op gaat."

Remmen

Van Aert kwam ten val nadat de Duitser Felix Engelhardt een bocht compleet verkeerde inschatte. Samen met Isaac del Toro moest Van Aert uitwijken voor de renner van Team Jayco-AlUla. Dat lukte niet, waardoor Van Aert hard in aanraking kwam met een rotswand. "Misschien is hij wel gevallen doordat hij net zo goed op z’n fiets zit."

"Eender welke andere renner zou uit schrik meteen remmen, maar hij probeerde nog recht te blijven. Dat lukte ook, maar toen kwam hij een stuk rots tegen."