Van Aert wint in achtertuin, Van der Poel geniet ondanks lek: 'Echt een mooi parkoers'

Het was een secondenspel in Herentals, tot de druk in de achterband van Mathieu van der Poel opeens wel heel laag was...
wout van aert

De X2O Badkamers Troffee Cross in Herentals vond plaats op 3,8 kilometer fietsen van het huis van Wout van Aert (zelf gemeten door de Belg), maar dat was er in eerste instantie geen garantie voor dat hij er met de winst vandoor zou gaan; vanaf de eerste ronde reed Mathieu van der Poel steeds een paar seconden voor z'n grote rivaal.

Halfweg koers gooide een lekke band roet in het eten voor weer een mooi moddergevecht. De wereldkampioen moest enkele minuten met een lekke band in de rondte rijden. Eenmaal in de materiaalpost was het gat 30 seconden met Van Aert. Een niet meer te overbruggen gat in het restant van de cross. De eerste veldritzege van het seizoen was een feit.

De winnaar had dat alleen liever wel op een andere manier gedaan, zo zei hij na afloop tegen Sporza. "Het zat mee met die lekke band van Mathieu. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd waren vandaag; tot hij lek reed had hij natuurlijk wel de koers in handen, maar het verschil was niet groot. Mooi dat-ie me meteen kwam feliciteren, want als je zo ver van de post lek rijdt heb je alle reden om teleurgesteld te zijn. Wij hebben wel respect voor elkaar."

Van der Poel was voor de camera opvallend goedgemutst, ondanks de lekke band. "Ik denk dat ik op een steen reed ofzo. Toen het gebeurde wist ik gelijk hoe laat het was; die dertig seconden kon ik nooit meer inhalen. We waren vandaag aan elkaar gewaagd denk ik. Dan heb ik daarna maar geprobeerd een beetje te genieten van het mooie parkoers. Want het was echt een mooi parkoers hier, daar blijf ik bij."

Laatste nieuws