Van der Poel superieur in Zolder, Van Aert en Iserbyt pech: 'Wilde Wout niet terug laten komen'

Een 'ouderwetse' cross waarin Van der Poel niks te duchten had van de concurrentie, maar dat kwam wel door vervelende omstandigheden.
mathieu van der poel

De Grote Drie waren allemaal aanwezig bij de Super Prestige-cross op en rond het circuit van Heusden-Zolder, maar door een moeilijke passage in het begin van Tom Pidcock en een lekke band van Wout van Aart in de tweede ronde werd het een makkie voor Mathieu van der Poel - ook al omdat Eli Iserbyt uitviel met naar het zich liet aanzien een ernstige blessure; volgens z'n vriendin is er iemand over z'n elleboog heen grereden.

Na tien minuten koers versnelde Van der Poel en reed hij de volgende vijftig minuten 'rustig' in z'n eentje de wedstrijd uit. Na z'n lekke band in Herentals een welkome zege voor de wereldkampioen. Van Aert, die in Herentals optimaal profiteerde van de lekke band van Van der Poel, vocht zich nog knap terug in de wedstrijd en werd op iets meer dan een halve minuut tweede - Van der Poel temporiseerde in slotfase wat. Lars van der Haar completeerde het podium.

De wereldkampioen was uiteraard tevreden na afloop. "Maar gemakkelijk was het niet. Na de lekke band van Wout van Aert wilde ik hem uiteraard niet terug laten komen in de wedstrijd, dus voerde ik het tempo op. Op een gegeven moment was het gat groot genoeg om wat te temporiseren. Als je op dit parkoers eenmaak voorop rijdt, kun je goed indelen. Op sommige stukken reed ik vol door; op andere stukken hield ik de benen wat stil. Het was wel een lang uur alleen..."

Van der Poel schrok een beetje toen hij over de gevolgen van de val van Eli Iserbyt hoorde (een mogelijk gebroken elleboog): "Oei, dat is geen goed nieuws!" De wereldkampioen start morgen weer in de wereldbekercross van Dendermonde. "Het is slecht weer, dus dat wordt weer een modderbende."

Bericht over de kwestuur van Iserbyt

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws