🎥 Uit de oude doos: de epische beelden van de Mega Blubber Power Cross in Dendermonde 2020

Zondag staat de wereldbekercross van Dendermonde op het programma. Derde Kerstdag 2020 leverde die dankzij storm Bella een epische modderbende op.

dendermonde

Storm Bella in combinatie met een zo ongeveer ondergelopen weiland in de Wereldbekercross van Dendermonde zorgden op 27 december 2020 voor heerlijke beelden, als je fijn warm bij de kachel zat uit te buiken van twee kerstdiners dan...

Voor de renners en rensters was het waarschijnlijk wat minder. Het was een ware Mega Blubber Power Race. Met name Mathieu van der Poel en de Spaanse Lucia Gonzalez zullen met gemengde gevoelens terugkijken. De Spaanse kwam met haar fiets vast te zitten in de modder en kreeg die er alleen met de nodige moeite uit - totaal wat anders dan de Costa Brava... Van der Poel verloor minuten op Wout van Aert.

Hieronder zie je eerst wat heerlijke beelden van de het modderballet bij de vrouwen, waar Lucinda Brand bij de vrouwen de zege pakte. Helemaal onderaan het artikel zie je nog een samenvatting van de mannenwedstrijd, waarin Wout van Aert uithaalde.

De vrouwen ploeteren door de modder

Waarbij Lucia Gonzalez in combinatie met de modder 2020 dus heel goed samenvat...

Bijna tot de knieën in de blubber

En dit beeld dat niet uit de cross komt is niet eens echt overdreven..

Van Aert rijdt Van der Poel op minuten bij de mannen

Bij de mannen was het uiteraard nog steeds een modderbad en daar ging Wout van Aert veruit het beste mee om - wellicht speelde de rugproblemen van Van der Poel in die tijd al wat op.

Van der Poel zelf was na afloop duidelijk over het rondje in Dendermonde: "Ik vond het een kutparkoersrs. Het kan niet altijd je ding zijn, maar ik vond dit een beetje Wereldbeker-onwaardig."

Hieronder zie je ze door de modder ploeteren in de samenvatting.

Of het morgen net zo beestachtig wordt als op 27 december 2020 valt nog te bezien, maar ook in Dendermonde (in de buurt van Antwerpen) regende het de hele week en ook morgenmiddag tijdens de race zou er neerslag kunnen vallen volgens de voorspellingen.

Van der Poel en Van Aert zijn er niet bij, en ook Van Empel (en Pieterse en Van Anrooij) ontbreken bij de vrouwen, maar desalniettemin beloof het een mooi modderfeestje te worden.

Beeld: Eurosport / GCN

Cyclocross
  • Eurosport / GCN