Wout van Aert oppermachtig in de blubber van Dendermonde: 'Epische omstandigheden, heb ervan genoten'

De Belg mag zich met recht de Mud Master noemen.
wout van aert

De moddercross met veel loopstukken in Dendermonde was Wout van Aert op het lijf geschreven, zo bleek vanmiddag al snel in de wereldbekerwedstrijd die onder zeer zware omstandigheden verreden werd. Dat dat een kolfje naar de hand van de Jumbo-Belg was, bleek al snel.

In de tweede ronde ploeterde Van Aert namelijk weg bij wereldkampioen Mathieu van der Poel. In het vervolg van de wedstrijd reed (en liep, want er moest veel gelopen worden) liep hij veel uit op Van der Poel, om over de rest van het veld nog maar te zwijgen. Uiteindelijk kwam hij na meer dan een uur modder happen met een voorsprong van bijna drie minuten over de meet op z'n eeuwige rivaal Van der Poel, die nog maar een handvol seconden overhield op nummer drie Toon Aerts.

De Belg had het naar z'n zin gehad in de modder. "Het was natuurlijk zwaar, maar ik heb er toch ook wel van genoten. Die kou en wind, de epische omstandigheden; ik was wel in m'n sas. Het was eigenlijk bijna een heel rondje lopen, maar ik heb ervan genoten. Ik had me wel iets te warm aangekleed, maar na een paar keer door de plassen was ik al blij dat ik zoveel aan had.."

Het grote verschil zegt volgens de Belg niet dat hij zoveel beter is dan rest. "Het had niet veel zin tactiek toe te passen, dus het was gewoon eigen tempo rijden. Mijn tempo lag blijkbaar hoger dan dat van de rest. Ik merkte all snel dat Mathieu een paar meter achter me zat, dat is niet z'n gewoonte. Maar je moet het wel in het perspectief van het parkoers zien; toch is het goed om te weten dat ik in orde ben."

Laatste nieuws