Van der Poel start in Vestingcross Hulst, gevatte Van Aert zegt deelname toe

De KNWU heeft de selectie voor de Wereldbekercross in Hulst aanstaande zondag bekendgemaakt. Mathieu van der Poel is erbij, net als alle grote namen bij de dames. Ook Wout van Aert is van de partij. De Belg maakte zijn deelname op gevatte wijze bekend.

Van der Poel start in Vestingcross Hulst, gevatte Van Aert zegt deelname toe
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Bondscoach Gerben de Knegt kan op een sterke selectie rekenen aanstande zondag. Alle grote namen doen mee, ook Mathieu van der Poel. De regerend wereldkampioen wil namelijk bij de beste acht eindigen in de eindstand van de wereldbeker. Op die manier is hij verzekerd van een plek op de eerste startrij tijdens het WK. "Bovendien verwacht ik dat hij er bijzonder gebrand op zal zijn om te winnen na zijn tweede plek in Dendermonde", zegt De Knegt daarover. Een opvallende naam bij de dames is mountainbikester Anne Tauber. "Anne schaatst normaal in de winter, maar daar zijn nu weinig mogelijkheden toe. Daarom hebben we de afgelopen weken tijd besteed aan veldrittraining. Dat leidde tot een top 10-klassering in Heusden-Zolder zaterdag, vandaar dat ik haar ook een kans wil geven in een wereldbekercross."

Wout van Aert

Bij de dames start Lucinda Brand als leidster in de wereldbeker. Wout van Aert, klassementsleider bij de mannen, doet ook mee. Dat liet hij op gevatte wijzen weten op Twitter.

KNWU-selecties

Selectie Elite Mannen
1. Mathieu van der Poel
2. Lars van der Haar
3. Corne van Kessel
4. Ryan Kamp
5. Joris Nieuwenhuis
6. David van der Poel
7. Stan Godrie
8. Maik van der Heijden
9. Mees Hendrikx
10. Pim Ronhaar
11. Tim van Dijke
12. Luke Verburg

Selectie Elite Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
4. Yara Kastelijn
5. Denise Betsema
6. Manon Bakker
7. Inge van der Heijden
8. Aniek van Alphen
9. Puck Pieterse
10. Fem van Empel
11. Sophie de Boer
12. Marianne Vos
13. Anne Tauber

Cyclocross
  • Cor Vos