Van der Poel eindigt 2020 in stijl met zege in Bredene: 'Heel vreemd jaar, hopelijk snel weer volk langs de kant'

De laatste cross van het jaar! (Maar niet getreurd, want vanaf Nieuwjaarsdag volgen er drie crossen op een rij...)

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De laatste cross van 2020, die in Bredene, was er eentje die niet meetelde voor een klassement - hij staat te boek als Ethias Cross, maar dat is de verzamelnaam voor crossen die niet bij een klassement zijn aangesloten (snapt u het nog..?) - en dus waren lang niet alle toppers van de partij. Onder meer Wout van Aert en Tom Pidcock lieten de wedstrijd in West-Vlaanderen aan zich voorbij gaan.

Mathieu van der Poel was er wel en reed met speels gemak naar de zege. Alleen Toon Aerts kon de wereldkampioen in het begin volgens, maar nog voor halfweg koers moest reed die lek en ging MVDP solo. In het vervolg kon hij 'rustig' z'n rondjes afwerken.

Na afloop zei Van der Poel dat hij het naar z'n zin had gehad en niet voluit hoefde te gaan. "Een leuk crossje. Het ging vrij goed vandaag. Het eerste deel van het parkoers was het ploeteren, maar achterop liep het goed. Ik wist niet dat Toon een lekke band had. Voordien reed hij een mooi tempo."

De alleskunner blkte ook nog even kort terug op het bewogen jaar 2020. "Het was een zeer vreemd jaar, niet alleen voor osn. Ik ben heel blij dat met de crossen die we nog hebben mogen rijden en dat we toch nog een sportief jaar hebben mogen meemaken. Hopelijk is alles snel weer normaal, met volk langs langs de kant."

Cyclocross
  • Cor Vos