Goed nieuws voor Van der Poel en co: nu toch weer geen quarantaineplicht voor Tokio

Het blijven allemaal geruchten, maar de laatste geruchten zijn weer goed nieuws voor de wielrenners en wielrensters.
olympische ringen

Voor de wielrenners en wielrensters met olympische ambities is het deze dagen een rollercoaster. Er doen veel geruchten de ronde over hoe en of ze mee kunnen doen aan de Olympische Spelen in Tokio zonder er andere grote wedstrijden voor te laten schieten (de Giro Rosa en de Tour de France).

Eerder was er het gerucht dat deelnemers aan de Olympische Spelen twee weken voor het evenement in quarantaine zouden moeten, maar dat lijkt toch vooral een gevalletje van lost in translation, want waarschijnlijk zijn daar de quarantaineregels die nu gelden voor 'gewone mensen' in Japan een eigen leven gaan leiden.

De Italiaanse website TuttoBiciWeb komt nu met een iets geloofwaardiger verhaal: atleten melden zich vijf dagen voor hun evenement in het Olympisch dorp en zullen daarvoor en tijdens hun verblijf aan een uitgebreid testprogramma worden onderworpen. Na hun wedstrijden moeten ze na 48 uur hun biezen pakken.

Met deze regels behoort de combinatie Tour-Spelen en Tour-Giro Rosa wél tot de mogelijkheden. De Tour eindigt op 18 juli en de wegwedstrijd voor de heren is op 24 juli. De vrouwen hebben wat meer tijd, want de Giro Rosa eindigt op 11 juli, terwijl de wegwedstrijd voor 25 juli op het programma staat. Mathieu van der Poel kan ook opgelucht ademhalen, want zijn mountainbikewedstrijd zal op maandag 26 juli worden gehouden.

Laatste nieuws