Oppermachtige Van der Poel completeert hattrick in Hulst: 'Beste dag tot nu toe in het veld'

Drie op een rij voor de wereldkampioen in 2021!
mathieu van der poel

Na de nieuwjaarscross in Baal (GP Sven Nys) en de cross in Gullegem gisteren werd ook de enige wereldbekerwedstrijd (dit seizoen) in Nederland een prooi voor Mathieu van der Poel. Volgens de wereldkampioen was dit voor het eerst dat hij drie crossen achter elkaar reed. Het legde hem geen windeieren, want hij was in Hulst oppermachtig.

Bijna vanaf de start reed Van der Poel aan de leiding en bouwde een voorsprong van meer dan een minuut op op de concurrentie; het was niets minder dan een galavoorstelling. Uiteindelijk werd Wout van Aert tweede op 1 minuut en 31 seconden.

De Belg maakte met name in het begin wat foutjes, zoals een verkeerde fietswissel, en leek ook wat materiaalproblemen te hebben (verkeerde banden) - al gaf hij na afloop ook eerlijk toe dat hij de benen niet had. Tom Pidcock mocht op het derde schavot van het podium staan.

Na deze onvervalste hattrick wil MVDP op stage naar Spanje om weer wat aan het duurvermogen te werken. "De focus zal inderdaad op duurtraining liggen, maar we weten verder nog niet zo goed hoe de stage eruit zal zien, in verband met de coronaregels. We hebben gevraagd of er uitzonderingen mogelijk zijn voor sponsors, maar daar hebben we nog geen antwoord op gekregen."

Ondertussen beleefde Van der Poel in Hulst een werelddag. "Ik had meteen een goed gevoel op het parkoers en had de goede lijnen te pakken. Tijdens de opwarming had ik nog wat stramme benen, maar ik had ook al wel door dat ik hersteld was. Die drie dagen op een rij was voor mij toch ook een beetje onwetendheid. Maar het was m'n beste dag tot nu toe in het veld. Bovendien was het ook nog één van de weinige crossen in Nederland, dat is ook mooi meegenomen."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws