Dit is de BMC van AG2R Citroën

AG2R Citroën heeft niet alleen een nieuwe co-sponsor en een nieuw tenue, vanaf dit jaar rijden Oliver Naesen en co. op een nieuwe fiets. Het Zwitserse BMC is de fietsenleverancier van de Franse ploeg. Vandaag deelden de Fransen foto's van de fiets op social media.

Dit is de BMC van AG2R Citroën
  • Afbeelding van AG2R Citroën AG2R Citroën

Na twee seizoenen op de fietsen van Eddy Merckx en daarvoor enkele jaren op Factor, heeft de Franse ploeg nu voor BMC gekozen. Voor Greg Van Avermaet wordt het een weerzien met het merk waarop hij z'n grootste successen boekte. Als renner van BMC won hij immers onder meer Parijs-Roubaix en de Olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro.

AG2R Citroën is overigens niet de enige ploeg die fietst op de fietsen van het Zwitserse merk. Ook Qhubeka Assos rijdt op fietsen van BMC. In het verleden reden ook onder meer Phonak en Astana op BMC fietsen. Bij AG2R Citroën hebben ze gekozen voor Campagnolo onderdelen. De groepsets zijn de 12-speed Super Record groepen en ook de wielen (BORA WTO) zijn van het Italiaanse merk. Zowel het voorwiel als het achterwiel valt op dankzij het G3-spaakpatroon, waarbij de spaken in setjes van 3 gespaakt zijn en niet evenredig over het wiel verdeeld zijn.

De banden zijn van het eveneens Italiaanse Pirelli. BMC maakt haar eigen bidonhouders, die gedeeltelijk in het frame zijn geïntegreerd. Dat is net weer iets aerodynamischer. De renners kunnen kiezen uit twee fietsen: de allround Teammachine SLR01 en de aerodynamische Timemachine Road. In de tijdritten krijgen Van Avermaet en co. de Timemachine onder de kont geschoven. Dat is inderdaad het frame waarop Rohan Dennis voor het eerst wereldkampioen tijdrijden werd.

Materiaal
  • AG2R Citroën