Jumbo-Visma en Team DSM huren complete hotels af voor trainingskamp

Bij Jumbo-Visma en Team DSM nemen ze het zekere voor het onzekere. Beide ploegen huren voor hun trainingskamp in Spanje een compleet hotel af, waarbij ze zelf zorgen voor de personele bezetting.

Jumbo-Visma en Team DSM huren complete hotels af voor trainingskamp
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Team DSM Team DSM

Dit alles heeft natuurlijk te maken met het coronavirus. In deze tijd van het jaar gaan alle wielerploegen op trainingskamp en met het coronavirus dat nog steeds rondwaart willen teams zoveel mogelijk in hun bubbel blijven. Jumbo-Visma verblijft in het Spaanse Alicante. De Limburger weet te melden dat de ploeg een compleet hotel heeft afgehuurd voor alle 85 renners (mannen, vrouwen en beloften). Er is geen personeel van het hotel" aanwezig. "Koken, bedienen, schoonmaken: alle renners en stafleden zullen het zelf moeten doen”, zegt persvoorlichter Ard Bierens tegen de krant. "Dus Tom Dumoulin en Primoz Roglic zullen zelf hun kamer netjes moeten houden."

Bij Team DSM doen ze hetzelfde. De ploeg verblijft in het Calpe, niet ver van Alicante. Het voormalige Sunweb heeft de ploeg in drie bubbels verdeeld, die op hun beurt weer in kleine bubbels van vier personen zijn opgedeeld. "Zo proberen we de kans op besmetting en verspreiding ervan zo klein mogelijk te houden", legt ploegleider Matt Winston uit.

Coronatests: dure grap

Een hotel afhuren lijkt een dure grap, maar dat valt in het niets bij de kosten die de ploegen maken om personeel en renners te zijn. Om in Spanje te komen, zijn volgens de regels van de UCI twee negatieve PCR-tests nodig. Een test kost 140 euro per stuk, weet De Limburger. Een trainingskamp beleggen neemt tienduizenden euro's aan kosten met zich mee. "De totale kosten die corona over een heel jaar met zich meebrengt is niet bekend, maar dat het een flinke kostenpost, mag duidelijk zijn", verduidelijkt Bierens.

Ook voor de ploegen is het wachten op een vaccin. Zo krijgen alle renners bij UAE Team Emirates dit jaar al een vaccin, maar volgen beide teams de Nederlandse regelgeving. "We wachten netjes onze beurt af", zegt Winston. Overigens weet Team DSM te melden dat het coronavaccin buiten de no-needle policy van de UCI, dat het gebruik van injectienaalden verbiedt, valt.

Nieuws
  • Nieuws