Chris Froome: 'Voel me herboren, het was bij INEOS jaar na jaar copy-paste'

De viervoudig Tour-winnaar vertelt waarom hij voor een ander team koos en blikt vooruit op 2021.

chris froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Een nieuwe start, zo voelt het voor Chris Froome. In een kort interview dat zijn nieuwe ploeg Israel Start-Up Nation via de sociale kanalen verspreidde, legt de Brit uit dat hij toe was aan een nieuwe ploeg. "Bij INEOS was het bijna elk jaar copy-paste. Door van team te veranderen krijg ik zoveel meer motivatie en mentale kracht om op m'n 35ste nog door te gaan. Het is een heel nieuw project, een nieuw hoofdstuk. Het voelt alsof ik herboren ben."

Froome werkte (en werkt) deze winter in Californië verder aan z'n comeback nadat hij in de Vuelta al weer even rook aan het echte werk. "Uiteraard is het weer hier veel beter dan in Europa, dus ik heb veel op de fiets kunnen zitten. Maar er is meer. Ik heb me in de sportschool veel kunnen richten op de zwaktes en balansverstoringen van mijn lichaam die ontstaan zijn door de blessure. Daardoor ben ik erg optimistisch over het komende seizoen."

Overigens hint Froome in het filmpje ook op een langer verblijf in de wielersport na zijn actieve carrière. "Ik ben nu 35 en blijf bij deze ploeg tot het einde van mijn loopbaan, maar misschien ook daarna."