'Parijs wil Champs-Elysées verbouwen tot wandelgebied'

De stad Parijs wil 250 miljoen euro uitgeven om de beroemde Champs-Elysées een make-over te geven en te verbouwen tot wandelgebied. Burgemeester Anne Hidalgo spreekt van een 'uitzonderlijke tuin'.
'Parijs wil Champs-Elysées verbouwen tot wandelgebied'

De Champs-Elysées is misschien wel de beroemdste straat van de wereld, maar de Parijzenaars zijn er niet blij mee. Een plaatselijk comité kwam in 2018 met het initiatief om de laan aan te pakken. Men wil minder autoverkeer, meer groen en meer ruimte voor voetgangers en fietsers. "De legendarische Champs-Elysées heeft de voorbije dertig jaar haar pracht en praal verloren. De Parijzenaren hebben haar verlaten en ze is overgenomen door gele hesjes, stakingen, de pandemie en een economische crisis", klinkt het. Vandaar dat het comité erg blij was toen burgemeester Hidalgo zich afgelopen weekend positief uitliet over de plannen. 'Een bijzondere tuin', zo omschreef ze het toekomstbeeld.

NOS-correspondent Frank Renout legt bij zijn werkgever uit dat het nog allesbehalve een sinecure is dat de plannen worden uitgevoerd: "Het is een plan van een comité van lokale bedrijven dat er al sinds 2018 ligt, waar Hidalgo zich nu met één zin positief over heeft uitgelaten", zegt hij. Er zijn ook nog geen details bekendgemaakt, maar dat de traditionele finishlocatie van de Tour de France gaat veranderen, die kans is groot.

Laatste nieuws