Zo bereiden Mathieu van der Poel en Wout van Aert zich voor op het WK veldrijden

Over tweeënhalve week volgt de climax van het crossseizoen. Dit is hoe de twee groten daar naartoe leven.
mathieu van der poel wout van aert

De Belgische autoriteiten hebben groen licht gegeven: topsporters mogen naar het buitenland zonder zich na afloop aan de geldende quarantaineregels te houden (een week in isolatie). Daarmee is de voorbereiding op het WK veldrijden voor zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert bekend..

Mathieu van der Poel

De titelverdediger vermaakte zich de afgelopen dagen op z'n mountainbike en reed wat duurritten door het Vlaamse land, maar nu de toestemming van de Belgische autoriteiten er is, vertrekt hij voor een tiendaagse stage naar Spanje, zo laat zijn ploeg Alpecin-Fenix weten.

De hele ploeg zit daar, maar Mathieu van der Poel zal zich niet echt bij hen voegen. Hij zit wel in hetzelfde hotel, maar gaat samen met Gianni Vermeersch en een verzorger in een 'minibubbel', om alle risico's te mijden. Van der Poel vliegt op donderdag 21 januari terug naar België om in het weekend van 23 en 24 januari de crossen van Hamme en Overijsse te rijden als laatste voorbereiding op het WK een week later.

Wout van Aert

Ook Wout van Aert gaat op trainingskamp naar Spanje, maar veel korter. Dat zal wellicht te maken hebben met kleine Georges, maar Van Aert liet zich ook nog verleiden om aanstaand weekend de Zilvermeercross van Mol te rijden - het parkoers in Mol vertoont met de zandpassages gelijkenissen met het WK-parkoers in Oostende en dus ziet Van Aert het als een buitenkansje.

Na de cross vertrekt Van Aert zaterdagavond nog naar Spanje om zich bij de rest van zijn ploeg Jumbo-Visma te voegen, die al in Spanje vertoeven om te trainen. Ook Van Aert rijdt in het weekend van 23 en 24 januari de crossen van Hamme en Overijsse betwisten dus beide kemphanen treffen elkaar nog één keer voor het WK.

Wout van Aert deelde op zijn Strava al een foto van een trainingsritje (met Daan Soete, die vermoedelijk de foto maakte) in z'n net veroverde Belgische driekleur.

Laatste nieuws