Verrassend! Remco Evenepoel stelt comeback uit: 'Kan momenteel nog niet fietsen'

Remco Evenepoel weet nog niet wanneer hij terugkeert in competitie. De renner van Deceuninck-Quick Step vertelt dat hij momenteel niet op de fiets kan trainen. Hij heeft nog teveel last van de blessures die hij opliep bij een van in de Ronde van Lombardije.

Verrassend! Remco Evenepoel stelt comeback uit: 'Kan momenteel nog niet fietsen'
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel

"Ik heb een verrassing voor jullie. Er zijn kleine problemen opgetreden in mijn herstel", begint Evenepoel in de online perspresentatie van zijn ploeg Deceuninck-Quick Step. "Ik ben geen dokter, dus ik ken niet de juiste terminologie. Maar ik heb altijd nog pijn in de buurt van waar de breuken zaten. Langere tijd in het zadel zitten doet pijn, dus het duurt wat langer voordat ik 100% kan terugkeren op de fiets."

"Ik ben een paar weken geleden van de fiets gestapt", gaat hij verder. "Ik hou me nu bezig met andere vormen van cardiotraining zoals lopen en zwemmen." Evenepoel weet nog niet wanneer hij terugkeert, maar volgens hem is er geen reden tot paniek. "Ik loop niet achter op schema, maar misschien zijn we te snel gegaan en liepen we juist voor op schema. Geen reden tot paniek."

Evenepoel wil dit jaar de Giro rijden, maar kan nog niet vertellen hoe zijn aanloop naar die wedstrijd toe eruitziet. "We mikken erop om de Giro te rijden. De Tour de France is ook geen optie voor me. Ook zijn de Spelen en het WK een groot doel voor me. Het is lastig te voorspellen hoe de voorbereiding gaat zijn, maar we hebben nog tijd."

Nieuws
  • Cor Vos