Patrick Lefevere: 'Geloof me, Fabio Jakobsen gaat dit jaar een koers winnen' 

Een mooi doel voor 2021. Het zou schitterend zijn!
fabio jakobsen

Het verhaal is bekend: Fabio Jakobsen crashte begin augustus van het vorige jaar hard in de Ronde van Polen en vocht voor z'n leven. Inmiddels gaat het gelukkig weer over een comeback als profwielrenner en in de podcast van Sporza heeft Deceuninck-QuickStep-manager Patrick Lefevere er alle vertrouwen in dat het met die comeback ook goedkomt.

"Die jongen is zo positief, dat is ongelofelijk! Hij geeft geen tanden meer en heeft al tal van operaties achter de rug, maar hij zit al wel op de fiets, en dat kun je van bijvoorbeeld Remco Evenepoel niet zeggen. Onthoud mijn woorden: hij gaat in 2021 een koers winnen."

Er kunnen zelfs al grappen worden gemaakt over de situatie, vertelt Lefevere. "Voor eind juni zal hij geen tanden hebben, dus we zeggen weleens: 'het zal moeilijk voor je worden, want je kunt niet meer op je tanden bijten'... Een beetje galgenhumor; Fabio kan dat heel goed hebben. Maar het blijft natuurlijk ook een ernstige situatie. Praten en eten is nog steeds lastig. Fabio is blij dat hij bij de groep is en staat positief in het leven. Al groeit ook de boosheid bij hem wel. Daar moeten we hem voor behoeden."

  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws