Wout van Aert verlengt contract bij Jumbo-Visma: 'Zit in het beste team ter wereld' 

Het hing al even in de lucht, maar Wout van Aert blijft langer bij Jumbo-Visma, en dat kondigden de renner en de ploeg niet zomaar aan...
wout van aert

De kogel is door de kerk: Wout van Aert verlengt z'n contract bij Jumbo-Visma met drie jaar en rijdt tot en met 2024 in het geelzwart van de supermarktploeg. Dat maakte renner en ploeg in een leuk filmpje vanuit het trainingskamp in Alicante bekend. Er was de supermarktketen veel aan gelegen om de Belg voor de ploeg te behouden omdat het ook in België flink aan de weg wil timmeren - en al timmert.

Buiten dat commerciële belang is het voor de ploeg natuurlijk sportief ook enorm goed dat Van Aert de ploeg langer trouw blijft. "Wout is één van de sterren in het wielrennen. Hij maakt de sport leuker om naar te kijken. Zo iemand wil je uiteraard voor je team behouden. We zijn hem heel dankbaar voor het vertrouwen dat hij geeft door voor ons te kiezen, want er was ook interesse vanuit andere ploegen", aldus ploegmanager Richard Plugge en sportief manager Merijn Zeeman.

Van Aert zelf is ook in zijn nopjes met de contractverlenging. "Ik zit in het het beste team ter wereld. Daar wilde ik graag deel vanuit blijven maken na 2021. Iedereen heeft de afgelopen jaren kunnen zien dat ik veel beter ben geworden. Ik hoef je niet uit te leggen dat er meer interesse in me was, maar ik heb persoonlijk nooit gesprekken met een ander team gevoerd. Mijn doel was steeds om hier mijn contract open te breken. Ik ben blij en opgelucht dat we eruit zijn gekomen!"

Hieronder zie je het filmpje dat werd gemaakt bij de contractverlenging. Onder het mom van 'Wout kan alles' zie je 'm allerlei klusjes opknappen in het hotel op trainingskamp. Een grappig filmpje en bovendien ook nog eens waar, want Van Aert is op dit moment de meest veelzijdige renner van het peloton, wil de ploeg er maar mee aangeven.

  • Wout van Aert

Laatste nieuws