Mark Cavendish steekt loftrompet over teamgenoot Fabio Jakobsen: 'Zal de wereld verbazen'

De ploeggenoten trainden samen en Cavendish is onder de indruk.

mark cavendish fabio jakobsen

Eerder deze week liet ploegmanager Patrick Lefevere al weten onder de indruk te zijn van de positiviteit die Fabio Jakobsen aan de dag legt op het trainingskamp van Deceuninck-QuickStep; zijn nieuwe ploeggenoot en sprintveteraan Mark Cavendish is ook onder de indruk van onze landgenoot, liet hij weten via Instagram.

De Brit poseerde tijdens een training in Spanje met Jakobsen en schreef er in de tekst bij dat hij diep onder de indruk is van de manier waarop Fabio Jakobsen met zijn situatie omgaat. "Ik ben al 35, maar ik kan nog steeds geïnspireerd raken door iemand als Fabio Jakobsen te zien fietsen. Iedereen kent de situatie van waar hij terug moet komen. Heel bijzonder om van dichtbij mee te maken."

Cavendish vervolgt: "Leuk is het niet, maar ik voel me diep vereerd om er van dichtbij bij te zien hoe diep iemand kan gaan, hoeveel wilskracht en verlangen om terug te keren er in iemand kan zitten, en hoe open hij is om te laten zien dat het allemaal niet zo makkelijk is. Fabio zal de wereld nog verbazen. Ze zullen een film over hem maken", besluit Cavendish zijn lofzang.

Achtergrond
  • Instagram Mark Cavendish