Video | Tom Dumoulin gaat Ronde van Vlaanderen rijden: 'Lijkt me wel lachen'

Zoek niet naar Tom Dumoulin in de Ardennenklassiekers dit jaar. De kopman van Jumbo-Visma gaat op de Vlaamse kasseien koersen en kijkt daar naar uit vertelt hij.
VIDEO | Tom Dumoulin gaat Ronde van Vlaanderen rijden: 'Lijkt me wel lachen'

"Het voorjaar vind ik altijd een hele mooie periode", vertelt Dumoulin. "Iedereen staat weer te trappelen om te beginnen, inclusief ikzelf. Maar ik moet wel bekennen dat het voorjaar qua resultaten nooit mijn beste periode is."

Dumoulin reed de Ronde van Vlaanderen slechts één keer eerder, in 2012. Hij reed hem toen niet uit. "Dit wordt mijn tiende profjaar en ik heb nog nooit geschitterd in het voorjaar. Ik hoop en denk elk jaar dat het dit jaar wel gaat lukken, dus ik ga er wel elk jaar vol voor."

'Ik kijk er naar uit'

"Omdat we elk jaar toch wel een beetje hetzelfde aan het doen zijn en we toch wat zoekende zijn hebben we besloten het roer om te gooien en eens op de kasseien te rijden", vertelt de Limburger lachend. "Dat wordt wel lachen. Ik begin vrij laat in de Strade Bianche en meteen daar achteraan de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. Dat is het Italiaanse blok. Daarna rij ik de E3 Prijs en Ronde van Vlaanderen. De E3 is nieuw voor mij, de Ronde van Vlaanderen heb ik als eerstejaarsprof eens gedaan, als invaller. Ik weet een heel klein beetje wat ik moet verwachten, maar eigenlijk ook totaal niet. Het is een beetje een frisse wind, ik kijk er naar uit."

"Ik hoop wel ver te komen in die koersen, zeker in de Tirreno. Ik ben daar kopman en daar gaan we voor het podium. De finales van de Vlaamse koersen zijn altijd zo vreemd. Wout van Aert is natuurlijk onze nummer één en we hopen natuurlijk dat de finale zo gaat dat hij het kan afmaken. Maar goed, je weet het ook nooit, het is altijd goed om meerdere mannen in de finale te hebben. Niet zozeer om iets af te maken, maar wel om een situatie recht te zetten."

Dumoulin slaat de Ardennenklassiekers over en noemt dat jammer. "Vooral de Amstel Gold Race. Er was elk jaar wel iets, bijvoorbeeld de Giro, waardoor ik hem niet kon doen. Maar helaas, het zit er dit jaar ook niet weer in. Ik neem dan even rust en misschien een korte hoogtestage. Daarna rij ik de Ronde van Romandië en vanaf dan gaat de blik op de Tour de en de Spelen."

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws