WK veldrijden kan waarschijnlijk gewoon doorgaan (en Zdenek Stybar doet eraan mee)

Goed nieuws voor Mathieu van der Poel, Wout van Aert en... Zdenek Stybar. Ja, je leest het goed: de Tsjech doet vanuit het niets ook mee aan het WK.
zdenek stybar

De Belgische kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws komen met goed nieuws omtrent het doorgaan van het WK veldrijden. Volgens die media is de autoriteiten er veel aan gelegen het WK komend weekend door te laten gaan.

Omdat veldrijden in België een zaak van landsbelang is, mengde de minister van Sport zich erin. Ben Weyts sprak over de kwestie met de burgemeester van Oostende Bart Tommelein. "We willen het WK allebei organiseren. Alleen moet dat veilig kunnen. Het hangt af van hoe ruim de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus verspreid is in Oostende."

En juist daarover had burgemeester Tommelein goed nieuws te melden. "Het is wat minder erg dan gevreesd, dus het WK kan waarschijnlijk gewoon doorgaan. Wel zullen er nog extra maatregelen genomen worden. De politie zal ervoor zorgen dat er geen wandelaars, fietsers en auto's mogelijk zijn in de buurt. Niet tijdens trainingen en niet tijdens wedstrijden."

Eén van de crossers die opgelucht adem zal halen is toch wel enigszins verrassend Zdenek Stybar. De drievoudig wereldkampioen en z'n ploeg meldden namelijk dat de Tsjech zondag zal deelnemen aan het WK. Hij reed dit seizoen nog geen enkele keer door de modder, maar is er toch bij. "Het begon weer te kriebelen", zegt de 35-jarige liefhebber.

"Normaal gesproken zouden we op trainingskamp zijn in de Algarve, maar dat ging niet door vanwege corona. Toen heb Ik Patrick Lefevere gevraagd of hij het goed vond als ik mee zou doen aan het WK veldrijden. Zijn antwoord: altijd!", verklaart Stybar zich nader.

Laatste nieuws