Mathieu van der Poel heeft vertrouwen in WK: 'Ik train veel in het zand' 

In een videoboodschap (nog opgenomen op trainingskamp) blikt de grote favoriet voor het WK van aanstaand weekend vooruit.
mathieu van der poel

Nog aan de rand van de zwembad van het Spaanse hotel waar hij de afgelopen twee weken verbleef - dus opgenomen voor de crossen van afgelopen weekend - doet Mathieu van der Poel op het YouTube-kanaal van zijn ploeg Alpecin-Fenix zijn verhaal over het hoofddoel van deze winter: het WK veldrijden van komende zondag in Oostende.

Dat is een zandcross. De enige zandcross die dit seizoen op het programma staat, maar dat is geen probleem voor alleskunner Van der Poel, zo vertelt hij. "Ik train vaak in het zand. Het is een leuke training om te doen en ik laat het altijd wel aan bod komen. Ook als het WK geen zandomloop was had ik dat gedaan."

Zand is wel een heel specifieke ondergrond en daar gaat Van der Poel ook wat dieper op in. "In het zand worden sneller fouten gemaakt. Het is vaak ook moeilijker om bij elkaar te blijven. De sterkste zal denk ik redelijk snel vooraan zitten, want het is makkelijk om het verschil te maken in het zand."

Z'n wegvoorbereiding heeft Van der Poel overigens niet in de weg gezeten. "De focus ligt vol op het WK; ik ben eigenlijk helemaal nog niet met het wegseizoen bezig."

Hier hoor je Mathieu van der Poel zelf praten (Engels)

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws