Van Avermaet en Naesen verkennen de kasseien van Parijs-Roubaix

Het duurt nog even voordat het zover is, want Parijs-Roubaix wordt pas op 11 april verreden. Toch hebben de klassiekerspecialisten van AG2R Citroën de kasseien van Parijs-Roubaix al verkend. Dit deden ze vooral om banden en wielen te testen.

Van Avermaet en Naesen verkennen de kasseien van Parijs-Roubaix
  • Afbeelding van AG2R Citroën AG2R Citroën
  • Afbeelding van Oliver Naesen Oliver Naesen
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Onder meer Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Gijs Van Hoecke maakten een ritje door het noorden van Frankrijk. Daarbij reden ze 87 kilometer en deden ze in totaal 9 stroken aan, waaronder Mons-en-Pévèle, Pont Thibaut, Cysoing à Bourghelles, Camphin-en-Pévèle, Carrefour de l'Arbre, Gruson en Hem. Zoals op de foto's te zien is, zat het weer niet mee. Het regende, maar dat was volgens Van Avermaet geen probleem. "Het was goed om te ervaren hoe dat voelde", vertelt hij. "Vooral om de nieuwe wielen en banden op de kasseien te testen. De fiets van BMC ken ik van vroeger. Het testen ging redelijk goed, het geeft me weer wat meer vertrouwen op natte wegen. Het is goed om te ervaren hoe alles voelt onder druk. Kortom, het was een goede test."

In het verleden reed Van Avermaet ook al op fietsen van BMC, toen hij bij de gelijknamige ploeg fietste. De afgelopen jaren reed de Olympisch kampioen op fietsen van Giant. Voor zijn ploeg AG2R is BMC nieuw. De afgelopen jaren reed de ploeg op fietsen van Eddy Merckx.

Natte kasseien

Voor de renners leverde het ritje nuttige informatie op. Gelukkig hebben wij als volgers er ook nog wat aan: het leverde ook enkele mooie plaatjes op, waarop goed te zien is hoe nat het was.

Achtergrond
  • AG2R Citroën