Van der Poel over 'mooi' WK-parkoers: 'Op strand en brug is Wout in het voordeel'

Mathieu van der Poel heeft gisteren het WK-parkoers in Oostende voor het verkend. Hij noemt het een rondje waar hij en Van Aert allebei hun ding kunnen doen.
Van der Poel over 'mooi' WK-parkoers: 'Op strand en brug is Wout in het voordeel'

"Het is een erg mooie omloop", vertelt Van der Poel aan Sporza. "De passage over de brug en op het strand wordt enorm lastig. Deel 2 op de Wellingtonrenbaan is wat technischer. Daar is het meer draaien en keren, maar het verschil ga je daar niet maken. Het zal zondag eerder op het strand gebeuren. Vooral het stuk van de zee naar de dijk en van de dijk naar de brug oogt erg zwaar."

Volgens Van der Poel wordt het een cross voor renners die hoge vermogens kunnen trappen. Stoempen of lopen in het zand denkt hij, omdat het moeilijk is om sporen te trekken in het zeezand. "We krijgen een rondje waar Wout en ik allebei ons ding kunnen doen. Op de renbaan ben ik in het voordeel, de brug en het strand zullen Wout dan weer beter liggen."

'Lig niet wakker van favorietenrol Van Aert'

Mede daarom wordt Van Aert door meerdere kenners als favoriet naar voren geschoven, maar Van der Poel maakt zich daar niet zo druk om. "Vroeger zou ik daar misschien wakker van hebben gelegen, maar nu niet meer", zegt hij. "Het parkoers heeft me aangenaam verrast. Een modderboel gaat het niet worden en ik cross ook graag in het zand."

  • Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws