Lucinda Brand wereldkampioen in heerlijke strijd: 'Heel gaaf dat het nu net wél is'

Dát er een Nederlandse won was geen verrassing, maar wat was het spannend in Oostende wie het werd!
lucinda brand

Het WK veldrijden voor vrouwen in Oostende werd inderdaad een driestrijd zoals van tevoren voorspeld, maar niet met de drie namen die we hadden verwacht. Ceylin der Carmen Alvarado kwam vlak na de start ten val en kwam niet meer terug bij de voorste Nederlandse vrouwen.

Dat was in eerste instantie Denise Betsema die in haar element leek op het strand. De Texelse fietste een mooi voorsprong bij elkaar. Maar na verloop van tijd kwam Lucinda Brand terug bij Betsema en ook Annemarie Worst was verrassend sterk. De drie gingen gezamenlijk de slotronde in voor een heerlijk spannende finale.

Daarin moest Betsema als eerste afhaken. Op de Hippodrome viel Worst ook letterlijk weg, want ze ging onderuit in de lastige bochtenpassage. Lucinda Brand reed met een kleine voorsprong naar haar eerste wereldtitel in het veld. Worst werd op 8 seconden tweede, Betsema op 19 seconden derde. De Amerikaanse Honsinger was voor Yara Kastelijn en de teleurstellende Alvarado de vierde.

Brand was na afloop door het dolle heen. "Dit doet heel veel, alhoewel ik het ook nog niet helemaal besef. Het was een paar jaar net niet op het WK; heel gaaf dat het nu net wél is! Denise had een goede start en meteen een groot gat, maar na de beloften wist ik dat je nooit op moest geven en dat je altijd weer terug kon komen. In de laatste ronde was het nog heel spannend met Annemarie. Ze ging helaas onderuit toen onze lijnen elkaar kruisten in de bocht. Dat zie je liever niet natuurlijk."

Laatste nieuws